Sportrevalidatie Nijmegen

Sportrevalidatie Nootdorp

Als je last hebt van het kortdurig of langdurige blessure ontstaan door sport, kun je een sportrevalidatietraject in gaan. Een sportfysiotherapeut kan je dan helpen om sneller je sport te hervatten. Ook wanneer je langdurig last hebt van kleine klachten elke keer maar weer terugkomen. Kun je naar een sportfysiotherapeut gaan.

Sportrevalidatie

Een revalidatietraining is wanneer voorafgaand aan een operatie of na de operatie, je moet revalideren. Voor een operatie doe je  oefeningen om je lichaam zo sterk mogelijk te houden zodat je goed een operatie in gaat en uit komt. De sportrevalidatie fysiotherapeut kan je na de operatie verder helpen met het herstel. Na de operatie ga je oefeningen doen gericht op het specifieke herstel van jouw operatie  en gericht op de terugkeer naar sport. Je doet speciale oefeningen die de terugkeer naar sport vergemakkelijken. Zo kom je extra fit weer terug in de sport en kun je preventief aan de slag gaan om nieuwe blessure te voorkomen.

Soorten revalidatietrajecten

Veel voorkomende sportblessures waarvoor operaties worden gedaan zijn vaak de voorste en achterste kruisbanden, de mediale banden van de knie en meniscus. Ook de enkel en schouder wordt wel vaker geopereerd als de banden verrekt zijn. Opereren doen ze gelukkig niet heel snel. Voor meerdere aandoeningen geldt dat je een revalidatietraject in kunt gaan en met een fysiotherapeut daarna samen met de arts overleggen of een operatie nog wel nodig is. Mocht opereren toch noodzakelijk zijn dan ga je een aantal weken voor de operatie revalideren om je spieren zo sterk mogelijk te maken.

Duur van een traject

De duur van een oefenschema na een operatie is afhankelijk van de operatie. Voor kleinere ingrepen ben je vaak 6 weken bezig. Bij langere operatie soms wel een jaar of twee jaar. Dit hangt af van de complexiteit van de aandoening. Als je een combinatie hebt van bijvoorbeeld een breuk en gescheurde banden die helemaal hersteld moet worden dan duurt dit langer dan alleen een breuk herstellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *